Groeihypotheek Uitleg en Mogelijkheden / Aanbieders

Banner 336x280

Wanneer je als jonge starter een huis gaat kopen heb je de keus uit een groot aantal hypotheekvormen. Wanneer je gaat oriënteren op de hypotheekmarkt kan je tot de conclusie komen dat een startershypotheek in de vorm van een groeihypotheek de meest aantrekkelijke keus zou kunnen zijn.

Groeihypotheek

Het woord zegt het al; een groeihypotheek groeit mee met de persoonlijke financiële situatie. Een jonge starter die een huis wil kopen verwacht dat in de toekomst zijn inkomen zal stijgen. Groeihypotheken zijn populair bij starters omdat bij deze leenvorm meer geld ter beschikking is. De combinatie aflossingsvrije hypotheek met een kapitaalverzekering is eigenlijk een hybride hypotheek. Met de kapitaalverzekering wordt elke maand een belastingvrij vermogen opgebouwd. Dit gaat met een vast bedrag. Er kan ook voor gekozen worden om naast deze kapitaalverzekering te sparen met een vaste rente gelijk aan de hypotheekrente.

Voordelen groeihypotheek

  • Er wordt niets afgelost tijdens de looptijd van de hypotheek dus maximaal fiscaal voordeel
  • Tijdens looptijd kan er gewisseld worden tussen beleggen en sparen
  • Er kan extra spaargeld ingelegd worden dit lijdt tot lagere lasten

Er zijn natuurlijk ook nadelen aan deze hypotheekvorm verbonden. Er kan niet geprofiteerd worden van de variabele rente en een voortijdige beëindiging van de kapitaalverzekering kan hoge kosten met zich meebrengen.
Er zijn een groot aantal hypotheekverstrekkers die online groeihypotheken aanbieden. Een tweetal worden hier wat nader belicht.

Eyeopen Hypotheek

Eyopen hypotheekadvies heeft een duidelijke website waar in een aantal stappen een advies wordt verkregen wat geschikt is voor de persoonlijke situatie. Online verteld de hypotheekaanvrager hier over en stuurt documenten toe. Dan wordt een telefonisch adviesgesprek gepland. Na dit gesprek wordt er een overzichtelijk rapport gemaakt en naar de cliënt verzonden. Ziet alles er goed uit dan kan overgegaan worden tot het maken van een offerte. Dit alles duurt van advies tot en met afsluiten 4 tot 6 weken.

Goedkopehypotheek.nl

Op de website van deze hypotheekverstrekker kan een vergelijking worden gemaakt met andere geldverstrekkers. Wanneer de hypotheekaanvrager een negatieve BKR registratie heeft kan toch een hypotheekofferte aangevraagd worden. De persoon in kwestie wordt geholpen met goed advies en er word bijgestaan met het afsluiten van een passende hypotheek. Goedkope hypotheek.nl heeft een tiental hypotheekvormen waaronder de groeihypotheek.

Hypotheken365.nl

Bij hypotheken365.nl wordt een passend hypotheekadvies op maat gegeven. Alles wordt telefonisch en online geregeld. Deze werkwijze is nieuw in de financiële wereld. Vergelijking van producten zorgt ervoor dat de juiste hypotheek wordt afgesloten. Alles verloopt via een deskundig online hypotheekadviseur. Het eerste telefonische adviesgesprek is altijd gratis. Met deze efficiënte werkwijze worden tijd en geld bespaard.

Hypotheek afsluiten of oversluiten met een lagere rente? Dat kan bij deze voordelige hypotheekaanbieder!