Banner 336x280

Als u een huis wilt kopen dan speelt waarschijnlijk de volgende vraag door uw hoofd: hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Let niet alleen op hoeveel u kunt lenen wanneer u al een hypotheek heeft maar ook op de kosten oversluiten hypotheek want die kunnen nog wel eens tegenvallen.

Om deze vraag te beantwoorden heeft een hypotheekadviseur uw bruto inkomen en dat van uw partner nodig. Op basis van deze gegevens maakt de hypotheekadviseur een inschatting van het bedrag dat u kunt lenen. Bedenk hierbij goed dat het een schatting betreft en dat de hypotheekrente aan verandering onderhevig is.

Ook is uw hypotheek afhankelijk van de waarde van uw woning. Over het algemeen kunt u tot maximaal 125 % van de executiewaarde van de woning lenen. Met een NHG hypotheek zijn uw middelen soms ruimer.

Voordat u een maximale hypotheek afsluit is het van belang dat u weet wat uw maandlasten zullen zijn. Als u de maandlasten van een hypotheek weet, dan weet u of u deze lasten wel kan dragen. Het is erg belangrijk dat u de hypotheek maandlasten ook in de toekomst kan dragen. U moet immers het volledige bedrag terugbetalen aan de hypotheekverstrekker.

Voordat u het antwoord op de vraag hoeveel hypotheek kan ik krijgen weet, moet u dus goed nadenken over de gevolgen van uw beslissing.

Ook moet u goed nadenken over de hoogte van uw hypotheek. Welk bedrag heeft u werkelijk nodig om uw woning te financieren? De hoogte van uw hypotheek wordt niet alleen bepaald door de koopsom van uw toekomstige huis. Ook kan u kosten meefinancieren, zoals de kosten van een verbouwing. Veel aanbieders laten u zelf doormiddel van een hypotheekcalculator een hypotheekberekening maken. In deze hypotheekberekeningen worden de bijkomende kosten vaak meegenomen.
Overigens heeft u bij een bestaande woning met andere kosten te maken dan bij een nieuwbouw woning.

U kunt uw spaargeld en de overwaarde van uw huidige woning meenemen in de hypotheekberekening. Brengt u zelf spaargeld in, dan zijn uw mogelijkheden om een hypotheekbedrag te lenen vaak ruimer.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Kortom, er komt veel belangrijke informatie kijken bij het afsluiten van een hypotheek. Laat u daarom goed adviseren door verschillende personen. Zo krijgt u een beeld vanuit verschillende perspectieven. Hierdoor voorkomt u dat u afgaat op het advies van een persoon of instantie. Er willen immers veel bedrijven en personen verdienen aan uw hypotheek. Onafhankelijk advies is daarom van groot belang.

Informatie van enkele hypotheekverstrekkers:

Hypotheek afsluiten of oversluiten met een lagere rente? Dat kan bij deze voordelige hypotheekaanbieder!