Banner 336x280

geld-lenen-huisDe trend in hypotheeksom land is om een optimale hypotheeksom na te streven. Geldschieters en de overheid dringen daar op aan bij de de toekomstige hypotheekconsument. Toch kunnen er redenen om voor een hogere hypotheeksom te gaan. In deze tekst zullen we aantal tips om een hogere hypotheeksom te krijgen, behandelen. De tips zijn afkomstig en geredigeerd vanuit vrij te raadplegen informatie op het internet.

Uitgangspositie

Als u uitgaat van de relatief tot stand gekomen maximale hypotheeksom, welke tips zijn er om dat bedrag verhoogd te krijgen. Er zijn verschillende manieren om een hogere hypotheeksom te krijgen.
In de eerste plaats is er de mogelijkheid om een hogere inschrijving van de hypotheek te realiseren. Zodat u later uw hypotheek kunt verhogen zonder tussenkomst van een notaris.
Ten tweede kunt u ook de verbouwing mee laten financieren.
Ten derde als starter met potentie willen geldgevers mogelijk een hogere hypotheeksom toestaan.

Overige tips

Neem contact op met zoveel mogelijk aanbieders.
Zoek de laagste rente, zodat u met dezelfde lasten een hoger hypotheekbedrag kan bedingen.
Kijk eens over de grens in Duitsland of Belgie of een ander EU land.
Kijk of u in aanmerking komt voor Nationale Hypotheek garantie. Deze biedt u de mogelijkheid een hypotheek tot 265.000 euro af te sluiten.
Via de NHG kunt u ook verbouwingen en energiebesparende maatregelen tot een maximum van 106% van de aankoopsom. Hierdoor wordt het maximaal te financieren bedrag 250.000 euro.

Stand van zaken

Hypotheekaanvragen staan onder druk, doordat de arbeidssituatie van veel werknemers veranderd is van een langdurig dienstverband naar een flexplek. Daar waar de maatschappij zich stap voor stap aan dit verschijnsel aanpast, lijken de hypotheekverstrekkers zich vast te klampen aan de traditionele arbeidsverhoudingen. De oplossing kan een verandering zijn van de hypotheekinstellingen van profijt- naar nutsbedrijf. De politiek dient daar de nodige stappen voor te nemen.

Conclusie

Het is al een klus om een hypotheek af te sluiten. Als u daarin slaagt bent u spekkoper en dan een hogere hypotheeksom bedingen maakt u een kei. Maar er zijn kansen.

Hypotheek afsluiten of oversluiten met een lagere rente? Dat kan bij deze voordelige hypotheekaanbieder!