Banner 336x280

Hoeveel hypotheek kan ik lenen? Dat is de vraag die u zich zult stellen wanneer u voor het eerst een woning gaat kopen of op zoek bent naar een nieuwe koopwoning.

Het antwoord van deze vraag kan een hypotheekadviseur u geven. Daarvoor heeft hij uw bruto inkomen en dat van uw partner nodig. De hypotheekadviseur maakt op basis van deze gegevens een inschatting van het hypotheek bedrag dat u kunt lenen.

Ook is uw hypotheek afhankelijk van de waarde van uw woning. Over het algemeen kunt u tot maximaal 125 % van de executiewaarde van de woning lenen.

Voordat u een maximale hypotheek afsluit is het van belang dat u weet wat uw maandlasten zullen zijn. Als u de maandlasten van een hypotheek weet, dan weet u of u deze lasten wel kan dragen. Het is erg belangrijk dat u de hypotheek maandlasten ook in de toekomst kan dragen.

Het antwoord op de vraag hoeveel hypotheek kan ik lenen moet niet alleen uw hypotheek bepalen, denk goed na over de gevolgen van uw beslissing.

Hoeveel hypotheek kan ik lenen

De prijzen van huizen blijven dalen. Ook het laatste kwartaal van 2010 laat een lichte daling zien. Denk dus goed nu of u in deze tijd een huis wilt kopen. Als u absoluut een huis wilt kopen, dan is het verstandig om goed na te denken over de hypotheekvorm. Als u immers meer leent dan de waarde van uw huis en de huizenprijs daalt verder, dan kunt u in de problemen komen. Het gat tussen het geleende bedrag en uw hypotheek zal dan immers groter worden. Als u door onvoorziene omstandigheden in betalingsproblemen komt, dan kan dit tot een groot verlies leiden.

Als u een huis wilt kopen dan vraagt u zich waarschijnlijk af: hoeveel hypotheek kan ik lenen?
Als u zeker bent van de aankoop, dan kunt u aan de rechterkant van hoeveel hypotheek kan ik krijgen meer informatie vinden.

Hypotheek afsluiten of oversluiten met een lagere rente? Dat kan bij deze voordelige hypotheekaanbieder!